Var köper man cannabisolja?

credit-card-1730085_1920-1110×575

I Sverige finns det, som du kanske vet, en begränsad tillgång av cannabisolja. Eller hampaolja som det också kallas. En av de två olika cannabisoljorna som finns innehåller ämnet THC, och därför är det endast den så kallade CBD-oljan som är laglig. Cannabisolja går också under det mer kända namnet “hampafröolja”. Hampafröoljan är baserad på fröna från hampaplantan, men har inga euforiserande egenskaper. Om du undrar hur du kan få tag i cannabisolja bör du läsa på mer om tillgängligheten av den fördelaktiga hampafröoljan.

Cannabisolja på nätet

Cannabisolja är i hög grad tillgänglig på nätet. Här hittar du en mängd försäljare som erbjuder CBD-olja och hampafröolja. Det finns en stor svensk marknad på nätet och många olika svenska hemsidor som säljer olika varianter av CBD-oljan.

Det finns möjlighet att köpa många olika mängder av oljan på webben – även stora glasbehållare på 500 ml, och små flaskor på 10 ml. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare inom cannabisoljans värld kan det vara en god idé att granska utbudet av cannabisolja på nätet. De många möjligheter och val som finns kommer att gynna dig och du kommer garanterat att hitta den tillverkare och det märke som passar bäst för dig.

Om du inte vill experimentera för mycket med cannabisolja eller inte önskar minsta lilla osäkerhet kring produkten, bör du köpa din hampafröolja hos en svensk försäljare då både tyska och andra utlandsbaserade försäljare följer en annan laggivning än den svenska.

Hälsokostbutiker

Om du gärna vill ha lite mer klarhet om vilken olja du bör köpa kan du med fördel gå in i en hälsokostbutik och fråga efter råd. De kan berätta för dig om vad en CBD-olja eller hampfröolja är och hur du använder den.

Det finns många olika fristående hälsokostbutiker i Sverige. De olika butikerna kan ha ett varierande utbud av produkter, och därför kan man inte vara helt säker på att de har CBD-olja eller hampfröolja i sitt sortiment, men de flesta kommer att ha någon variant. Kolla annars om det är något som de skulle kunna ta hem eller om de vet var du kan köpa den någon annanstans.

Stormarknader

Det finns idag en stor öppenhet kring CBD-oljan och hampfröoljan, då fler och fler informeras om att de inte innehåller euforiserande egenskaper. Detta betyder också att en produkt som hampfröolja sticker ut i de välsorterade butikerna. Du kan ha tur och hitta hampfröolja hos en butik nära dig. Flera svenska tillverkare har tagit till sig hampfröoljan i linje med safflorolja, olivolja och vindruveolja.

Varför ska man köpa cannabisolja?

Om du tvivlar över om du överhuvudtaget bör köpa CBD-olja finns det faktiskt flera bra anledningar till att investera i en flaska med CBD-olja.

Det är bevisat att cannabisoljan har flera gynnande effekter på allmänna smärtor och obehag i kroppen. Listan kan göras lång, men här är några av de områden där cannabisoljan kan hjälpa dig:

  • Generella smärtor
  • Kräkningar
  • Illamående
  • Migrän

Försvagat immunförsvar

De som vill ta cannabisolja behöver endast droppa lite under tungan för att inta oljan via slemhinnorna. Men ett annat smart sätt att använda CBD-oljan på är i matlagningen – för exempelvis dressingar, guacamole och hummus. Cannabisoljan har en låg tillagningstemperatur vilket betyder att den inte kan användas som stekolja då de gynnande effekterna från hampan kommer att förångas. Använd istället oljan i kalla maträtter; soppor, dips eller dressingar.

Jag vill gärna prova THC-olja – var kan jag köpa den?

Om du tänker, “Jag skulle kunna tänka mig att prova THC-olja, eftersom att jag gärna vill uppleva ett rus”, bör du tänka dig för en extra gång. Som tidigare nämnt är THC-olja olagligt. Men det finns en svart marknad för den och det är många som tycker att den har en positiv effekt på vissa sjukdomar.

THC-oljan säljs i linje med hasch som köps upp av en pusher (langare). Det är alltså möjligt att införskaffa THC-olja, men det är alltid på eget ansvar med risk för att bli straffad. Om du vill skaffa denna typ av olja är det mycket viktigt att du har de rätta kontakterna eller att du känner andra som har använt oljan förut. Det finns bloggare som berättar om deras upplevelser med THC-oljan, men de kan av uppenbara skäl inte uppge var de har köpt oljan.

Det är inte så svårt ändå

Man kan därmed dra slutsatsen att CBD-olja inte är så svår att få tag i som man kan tro. CBD-olja är en oerhört näringsrik och hälsosam olja, som dessutom har ett antal fördelaktiga effekter på kropp och själ. CBD-olja finns tillgängligt att köpa online, i hälsokostaffärer och i utvalda livsmedelsbutiker, och den blir mer och mer erkänd för varje dag som går. Tänk på att CBD-olja inte har några euforiska effekter och att du inte kan ta en dödlig dos av den då det finns vissa begränsningar för denna olja.

Å andra sidan, om du vill konsumera THC-olja, är processen mer komplicerad och inte minst riskabel. Som sagt är oljan olaglig på grund av dess euforiska och rusgivande effekter som kan göra användaren trött, dåsig och hög.

Denna olja medför en risk för böter, eller till och med fängelse beroende på den mängd du besitter, och det finns inget tydligt svar på hur man får tag i den oljan.