För -och nackdelar med cannabisolja

Är du intresserad av cannabisolja? Och kan du tänka dig att lära dig mer om hur man egentligen får tag i det? I denna artikel kommer du få reda på om det är något för dig och vad för -och nackdelarna är vid konsumtion av cannabisolja.

Vet du inte vad cannabisolja är? Då kan du läsa en ingående förklaring här.

Fördelar med cannabisolja/CBD-olja

Intresset för att använda cannabisolja kommer från de fördelar som oljan för med sig. Här har vi listat några av fördelarna med att konsumera cannabisolja.

1. Det hälsosamma sättet att ta cannabis

Cannabisolja som uteslutande innehåller CBD har en lång rad hälsomässiga fördelar i förhållande till cannabis med THC-innehåll. THC har psykoaktiva, eller euforiserande, egenskaper som medför flera biverkningar – både på kort och lång sikt. Det har inte ren CBD-olja.

Det finns ett par mindre biverkningar som du kan läsa mer om senare i denna artikel.

Om du gärna vill nyttja några av cannabis’ goda egenskaper behöver du alltså inte kliva på fel sida av lagen eller olovligt röka hasch av den anledningen. Cannabisolja produceras nämligen under goda förhållanden, varför det helt säkert är den hälsosammaste (och enda lagliga) sättet att inta cannabis på.

2. Kan användas till att lindra obehag från flera sjukdomar

Många cancerdrabbade berättar att de botade sin cancersjukdom genom att inta cannabisolja. Även om det inte är vetenskapligt bevisat att cannabisolja är den direkta orsaken till att dessa personer blev botade, finns det flera tecken på att cannabisoljan kan vara fördelaktig i behandlingen ändå. I flera länder, bland annat USA, har cannabis blivit legaliserat i flera delstater efter att det dykt upp fler och fler personer som berättat om hur cannabisoljan hade en positiv effekt på deras hälsa.

Här hemma ses cannabisoljan som ett kosttillskott som cancerdrabbade kan använda i kombination med deras övriga medicin. Det är dock inte bara cancerpatienter under kemoterapi som kan ta cannabisoljan som hjälpmedel.

Oljan har en lugnande effekt på kroppen och kan därför också rekommenderas till personer som lider av stress eller ångest. Cannabisoljan kan bland annat användas till att bota huvudvärk och migrän, om vanlig medicin inte har den önskade effekten.

Flera personer som lider av skleros och artrit har också gett goda kommentarer om cannabisoljan.

De föredrar att använda oljan eftersom att den vanliga medicinen inte alltid lugnar de smärtor som de upplever dagligen. Cannabisoljan kan därutöver också minska krämpor, smärtor och spasmer.

3. Bra för hjärtat

Innehållet i cannabisoljan sägs kunna minska sannolikheten för hjärtproblem och balansera kroppens system genom att få blodådrorna att slappna av och utvidga sig. Detta reducerar din blodcirkulation och förbättrar samtidigt ditt blodtryck. Cannabisoljan kan därför vara med och förbättra ditt kardiovaskulära system och förebygga kardiovaskulära sjukdomar.

Oljan stimulerar också antoxidanternas väg genom kroppen och kan därutöver också vara med till att minska ditt kolesteroltal. Även om det inte har forskats mycket inom detta område har flera hjärtpatienter berättat historier om hur de har förbättrat deras situation genom att använda cannabisolja.

Nackdelar med cannabisolja/CBD-olja

Vi har nu listat några av fördelarna med att använda cannabisolja. Som med allting finns det dock också nackdelar, och vi vill därför gärna ge dig ett helheltsintryck av vad cannabisoljan är genom att visa dig nackdelarna vid användning av cannabisolja.

1. Biverkningar

När du först börjar med att konsumera cannabisoljan kan du uppleva enkla biverkningar de första dagarna som du konsumerar den. Det mest förekommande är svimningar/huvudvärk och lös mage. Men det försvinner typiskt inom en vecka.

Lös mage

Du kan i början riskera att få en lös mage. Det beror på att cannabisoljan innehåller ämnet klorofyll som också fungerar som en form av rengöring av tarmarna.

Svimning/huvudvärk

Eftersom att din kropp inte är van med innehållet av cannabisoljan kan du i början uppleva att du blir en smula mer svimfärdig och/eller får en lättare huvudvärk. Detta borde dock avta efter ett par dagar.

2. Kan reducera koncentration och/eller minnet

Cannabisoljan kan i början ha en negativ effekt på din förmåga att koncentrera dig och komma ihåg saker eftersom att du är inne i en invänjningsperiod. Därför kan det vara en bra idé att börja med intaget av cannabisoljan under en period där du inte behöver anstränga dig så mycket mentalt.

Därför är det också mycket viktigt att du köper en cannabisolja som är ren och testad, så att du undviker att din koncentrationsförmåga och/eller minne tillfälligt försämras.

KONKLUSION

Vi har nu gett dig en inblick över vilka för -och nackdelar som finns vid konsumtion av cannabisolja. Som vi kan konkludera är fördelarna att det kan ha en positiv effekt på din hälsa och vara fördelaktig mot flera symptom. Nackdelarna är att du kan uppleva biverkningar i invänjningsperioden. Detta avtar dock med tiden.

Vi hoppas att du är tillfredsställd med denna inblick i vad cannabisoljan kan göra för dig. Vill du lära dig mer om ämnet kan du klicka här.